Банкеръ Daily

Общество и политика

Тома Биков пита кой е предложил Румен Спецов за шеф на НАП

"Няма парламентарен контрол и затова наш ангажимент е да осъществяване някакъв контрол върху служебното правителство." Това каза Тома Биков от ГЕРБ. Той подчерта, че критиките на ГЕРБ към кадровите промени в институциите не са заради това, че има скандални назначения.

"Нормално е да бъдат сменени политическите екипи, но назначението на директора на Националната агенция за приходите (Румен Спецов - б.р.) е абсолютно скандално и необяснимо, никой все още не носи отговорност за него. Ние бяхме длъжни да го посочим", заяви Биков пред БНР.

Той посочи, че въпросът му към президента Румен Радев и финансовия министър Асен Василев е кой е предложил Спецов за шеф на приходната агенция. "Има ли участие на Васил Божков в това служебно правителство?", добави той и отбеляза, че новоназначеният директор на Агенция "Митници" Павел Тонев е от времето на правителството на Пламен Орешарски. 

"Изтичането на данните от НАП е хакерска атака, за която вече има заподозрени и повдигнати обвинения. Това може да се случи във всяка държава и се случва", подчерта политикът в отговор на въпрос за случилия се по време на управлението на ГЕРБ и директор на НАП Галя Димитрова теч на лични данни от приходната агенция.

Бившият депутат от ГЕРБ определи като неправилно твърдението, че Стамен Янев - началник на Агенцията по инвестиции, е от ГЕРБ, като уточни, че той е бил назначен по времето на управлението на Бойко Борисов, но като представител на Движение "България на гражданите".  

Facebook logo
Бъдете с нас и във