Банкеръ Daily

Общество и политика

Тома Биков: ДБ са организация на Кирил Петков и Асен Василев

"Демократична България" нямат собствена воля. Те са се превърнали в присъдружна организация на Кирил Петков и Асен Василев". Това заяви в интервю за bTV Тома Биков от ГЕРБ.

За да обясни какво има предвид, той даде за пример как първата политическа сила поканила всички парламентарни групи на срещи, включително и ДБ, но те категорично отказали да разговарят с тях. Когато обаче от "Демократична България" видели, че "Продължаваме промяната" са приели поканата за среща с ГЕРБ, те веднага си променили мнението и хукнали да разговарят с тях.

Тома Биков коментира и вчерашните консултации между Румен Радев и ДБ за съставяне на правителство, като заяви, че било очевидно, че при президента нямало как да се намери диалог между партиите.

Според депутата от ГЕРБ, ако има нови предсрочни избори след два или три месеца, това означава, че ще се върви към още по-голяма криза.

"Резултатите ще бъдат много по-сложни и тежки, отколкото са в момента", обърна внимание Биков.

По отношение на гласуването с машини, той изрази позицията си, че за него най-правилно е да има смесен вот. Добави още, че машините нямали никаква гаранция и даде пример с Нидерландия. Там машините не се използвали поради липса на гаранции, което пък трябвало да ни даде ясен знак кое е най-правилното решение.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във