Банкеръ Daily

Общество и политика

Тома Биков: БСП и ДСБ са в коалиция и имат общи спонсори

БСП и ДСБ са в неформална коалиция и имат общи спонсори. Неформалният лидер на тази коалиция е президентът Радев.  Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНР.

„Например вчера г-н Радан Кънев каза, че голяма част от избирателите им били склонни да гласуват за БСП. Компроматната атака срещу ГЕРБ се провежда от хора, свързани с Демократи за силна България, а полза от нея има БСП. И двете партии например са получавали пари от бившия собственик на КТБ Цветан Василев, посочи Биков.

„Ние зададохме въпрос дали госпожа Корнелия Нинова е дала 30 милиона на Михаил Миков, за да отстъпи лидерския пост в БСП и все още чакаме тя да ни отговори – с да или с не, а не с насмешка", каза още Биков и посочи, че самият Михаил Миков е отказал коментар.

„Ние имаме право да задаваме въпроси и да правим журналистически разследвания, нали това е модерното. Направили сме журналистическо разследване и питаме – така, както например госпожа Йончева пита дали 40 % от цената на обществените поръчки за магистралите се връща под формата на рушвет“, каза депутатът и добави, че в ГЕРБ имат информация, която се базира на хора от БСП, участвали в тези процеси.

Според депутата в тази предизборна кампания няма да става въпрос за същината на избора, който ни предстои.

„Очевидно е, че европейските избори се възприемат от опозицията като възможност за събаряне на властта, без зад това стои конкретно намерение за упражняване на властта. Те и друг път са правили това. Политическите кризи не са задължително лоши и безсмислени, те са лоши и безсмислени, когато са предизвикани изкуствено“, коментира Биков.

Според него сме свидетели на компроматна атака.

„Съветници на президента наричат корупция изповядването на данъчна оценка на един апартамент. Това е абсолютно сбъркано. Корупцията е нещо доста по-сложно“, каза депутатът от ГЕРБ и коментира, че ако „те не могат да дефинират проблема, не може да се очаква да дадат и решение“.

Той добави, че всички закони, позволяващи на обществото да проследява имотното състояние на политиците и да следи за конфликт на интереси, са приети от ГЕРБ.

„Изповядването на апартамент на данъчна оценка може би не е етично, но не е престъпление“, каза Биков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във