Банкеръ Daily

Общество и политика

Тобиас Нолде е първият носител на жълтата фланелка в 69-а Международна колоездачна обиколка на България

Коста Чолаков и Тобиас Нолде.

В първия и най-дълъг етап София – Пловдив на 69-а Международна колоездачна обиколка на България, с дължина от 177 км, победител стана Тобиас Нолде от отбора на P&S Benotti, който премина по трасето от София до Пловдив за 3 часа и 34 минути.  Той стана и първият носител на жълтата фланелка за лидер във временното класиране. Тя му бе връчена от Коста Чолаков - главен изпълнителен директор на ДЗИ, генерален партньор на 69-ата Международна колоездачна обиколка на България.

На церемонията по награждаване пред парк - хотел "Санкт Петербург" присъства и Здравко Димитров - кмет на Община Пловдив, който връчи зелената фланелка за най-активен състезател на победителя Тобиас Нолде.

Украинецът Кирило Царенко от италианския отбор Gallina Ecotek Lucchini Colosio е носителят на бялата фланелка за най-добър млад състезател до 23 години. Неговият съотборник - Франческо ди Феличе, облече бялата фланелка на червени точки за най-добър катерач.

Вторият етап от обиколката с дължина 106 км е от с. Граф Игнатиево до Троян. Официалният старт ще бъдат на изхода от с.Граф Игнатиево в 14:15 часа. Финалът пред сградата на Община Троян се очаква да бъде около 16:40 часа. Премийният спринт ще бъде в Сопот до паметника на Иван Вазов, а премията за катерачи Беклемето е от първа категория. Макар и кратък, този етап до голяма степен ще определи кои ще бъдат главните претенденти за крайната победа. Беклемето се счита за една от трудните височини в България заради своята дължина от 22 км и среден наклон от почти 6%, но не трябва да се подценява и опасното спускане към Троян особено, ако вали или настилката е мокра.

Facebook logo
Бъдете с нас и във