Банкеръ Daily

Бойко Борисов пред МГЕРБ:

Тези хора имат една цел - втори мандат на диктатора Радев

Бойко Борисов събира стотици младежи от ГЕРБ на отчетно-изборно събрание преди изборите наесен.  Форумът започна с припомняне на политическа реч на Борисов, излъчена на видео стена, която той изнесе през април след редовните парламентарни избори тогава. 

След това Борисов влезе в залата заедно с лидера на младежката формация на ГЕРБ Георг Георгиев под бурните аплодисменти на над 600 делегати на конгреса за 4-тото отчетно-изборно събрание на младежката организация. На него трябва да бъде избран нов състав на изпънителния съвет на структурата. 

"Яд ги е, че не може да са като нас, защото ГЕРБ е първа в България и на последните избори, дори с машините. Капон, сивия кардинал, днес ме нарече диктатор, но се разхождаха цяла година по улиците, където си искат и направиха хаос. А сега виждаме какво е истински диктатор и имаме такъв срещу ГЕРБ", припомни Борисов и добави, че има план на задкулисието да няма кабинет. 

"Трифонов обясни в петък как вървят преговорите, за които никой не знае и че те не се правят официално. А виждате и каква е целта - да се проведат президентските избори от служебното правителство, за да бъде преизбран диктаторът Радев. Целта е изборите да ги проведе вътрешният министър на служебния кабинет", обяви Борисов и припомни, че е предупредил за това още през май. После заяви, че е настъпил пълен хаос във всички сектори по време на управлението на министрите на Румен Радев.  

"Единствента цел на тези хора е да има втори мандат на Радев и няма да се спрат пред нищо. Коя нормална държава ще харчи близо половин милиард лева, за да се провеждат избори след избори?!", попита бившият премиер. Той каза, че скоро няма има пари дори за пенсии заради лошото финансово управление.

"Тогава ще си отидат кой в Канада, кой в Англия и после ние ще трябва да им оправяме делата и да спасяваме държавата, както стана след кабинета "Орешарски". Сега тези, за да прикрият своята немощ, говорят, че трябва да има актуализация и искат пари за охрана на границата дори, а ние договорихме за това пари от ЕС.

Ние бяхме хвалени толкова години за добрата охрана, а сега те ще харчат парите на българите, докато ние докарахме 320 млн. евро и всички лидери от ЕС ни подкрепиха, припомни Борисов.

Направихме и споразумение във Варна между ЕС и Ердоган, които аз поканих и Турция стана преграда за ЕС. Това е моделът Борисов! А кой е техният модел? Щели да вдигат пенсиите, но не са осигурили пари за това и не казват кой ще ги плаща после тези пари. Искат правителство, докато се избере Радев, това е целта им", категоричен бе Борисов и каза, че той е давал над година и половина помощ от 50 лв. на пенсионерите, които сега са били спрени.

,,Трябва да е ясно, че сме против нелегалната миграция, а не Рашков да крие колко са нелегалните и да трябва да му разкриваме лъжите. Трети избори дойдоха, а той още няма доказателства за лъжите, че сме подслушвали. Казват, че съкращават администрацията, а от бордове от трима души, назначават по 9. В образованието министърът прави същите неща като нас, но няма характера да си каже ясно какъв е планът. За да крият как унищожават ваксините, ги пращат по хладилниците в РЗИ-тата, а ние какво не направихме, за да осигурим от всички видове и най-много ваксини. Сега са скрити по фризерите и кризата няма да свърши, защото не ваксинират хората'', заяви Борисов.

Според него е лудост да се праща армия на границата срещу бежанците.

"Ще ги застрелят ли, като ги видят? Какво ще прави армията там, и то спецчастите, които са с най-специфичните оръжия. Но говори популистът и обявява, че пращал армията. Но границата се пази с Брюксел и с Анкара, не с армията. Да не припомням какво са говорили за коронакризата. Но ние не искаме да продължи това противопоставяне. Трябва да се градят мостове, а не да се рушат. Да дойдат и ще им дадем съвет, защото е важно да се работи за хората", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.  

,,Ние сме по-силни от хаоса и ще въведем ред. Ние всички трябва заедно с всички партии да станем по-силни от хаоса. Да говорят за мен и партията какво искат и да си чешат егото, но е време да се сложи край и да се поеме отговорност пред мисълта на парламента, че съединението прави силата'', завърши Борисов с подаване на ръка и позиция, че трябва да има редовен кабинет след следващите предсрочни избори. 

"Корнелия Нинова вече трябваше да е върнала мандата, защото всички ѝ казаха, че няма да я подкрепят. Държи го, за да прави услуга на Радев, за да се протака, и да не станат изборите две в едно. Всичко се прави по сценарий и това е факт", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Радев разедини нацията с вдигнатия юмрук и сега берем плодовете от действията му, помните как говореше за коронавируса и мигрантите, а сега с неговото правителство не може и един от тях да реши. Но държи да проведе той изборите с неговите министри и с машините. Флашката от машината и въвеждането ѝ в информационната система кой я проверява, не е лицензиран софтуерът, каквото искат правят", допълни той.

"Ние не искаме и да се харчат още 60 млн. лв. за три поредни седмици избори. Половин милиард изхарчиха и за избори тази година, а можеха да отидат за хората. Той не направи нищо в нито една сфера", категоричен бе Борисов.

Проф. Костадин Ангелов също изнесе реч пред младежите.

,,Опитаха се да ни изчегъртат, но ние станахме още по-силни и затова ще спечелим изборите, които предстоят", категоричен бе той. Бившият здравен министър припомни успехите на ГЕРБ, а после и провала на служебния кабинет на Румен Радев със здравната криза и ваксинацията, според него. 

Бившият образователен министър Красимир Вълчев сподели от своя страна, че ГЕРБ са превърнали България в "силен незаобиколим фактор във външната политика и просперираща държава с работещи граждани". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във