Банкеръ Daily

Общество и политика

Терзийски: Образувана е дисциплинарна проверка за спецакцията на грешен адрес в ж.к. "Левски"

Образувана е дисциплинарна проверка по отношение на служителите, които нахлуха на грешен адрес в жилищен блок в София при спецакция на полицията. Това обясни в парламента министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той поясни, че ГДБОП е разбила организирана престъпна група, като са задържани 19 лица и са разпитани над 30. С мярка "задържане под стража" са петима.

Министърът обясни още, че след инструктаж служителите на ГДБОП, жандармерията и специализираните сили е трябвало да отидат на адрес в ж.к. "Левски". Въведен грешен адрес в навигационната система на автомобила обаче е изпратила служителите на неправилното място.

"По данни на служителите от екипа са въведени коректните данни, в последствие обаче е установено, че вместо в блок седем, екипът пристигнал на адрес в блок четвърти в квартал "Левски"-Г", каза министърът.

Депутатите от БСП възразиха за начина, по който се предоставя информацията с мотив, че министърът не дава конкретни данни и не посочва какви наказания ще бъдат наложени евентуално на полицейските служители. 

Вчера стана ясно, че при спецакцията маскирани полицаи са разбили вратата и нахлули в апартамента на нищо неподозиращо семейство с бебе на 4 месеца. Те са били и блъскали мъжа и са ритали жената. През цялото време са викали на хората "боклуци". След като се е разбрало, че е станала грешка, са си тръгнали без да се извинят. По-късно при ошашавеното семейство дошъл полицейски началник, който се извинил с половин уста и обвинил навигационната система за грешката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във