Банкеръ Daily

Общество и политика

ТЕЛК решенията за над 13 600 души са удължени

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева потвърди, че до 31 октомври служебно са удължени решенията на ТЕЛК за над 13 600 души. Те няма да имат проблеми с получаването на обезщетенията си.

До решението се стигна след протест на майки на деца с увреждания. А текстовете бяха разписани в преходните и заключителните разпоредби на промените в Закона за публичното предлагане на ценни книжа.

Сачева добави, че през юли имало спад на новорегистрираните безработни, като над 107 000 са постъпили на работа. Има и готовност мерките за справянето с коронавируса в сектор "Икономика" да продължат да действат до края на годината.

Социалният министър обясни, че ще се създаде "COVID стандарт" за социалните услуги заради тежката ситуация с дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе. Двама са починалите в дома, а броят на заразените в социалното заведения вече са 57. 

Депутатът Светлана Ангелова от ГЕРБ допълни, че вече са издадени указания за дезинфекцията и хигиената. Според нея явно община Русе е подценила ситуацията. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във