Банкеръ Daily

Общество и политика

Техническият университет в София ще проведе първия си онлайн кандидатстудентски изпит

Техническият университет в София ще проведе първия си онлайн кандидатстудентски изпит по математика в събота, 28 март, съобщиха от висшето учебно заведение.

Задължително допуснатите зрелостници трябва да разполагат с непрекъсната интернет връзка и компютър с работещи видеокамера и микрофон.  Ще се допускат кандидат-студенти, които предварително са подали заявление  и са приели условията за провеждането на изпита. 

Продължителността на самия изпит ще бъде четири часа, разделени на два модула по 120 минути, като между тях ще има 15  минути задължителна почивка. Кандидат-студентите нямат право да напускат своето работното място, определено преди началото на теста (чрез видеонаблюдението), освен в регламентираната почивка между двата работни модула.

"В сегашната епидемична ситуация отдалеченият конкурсен изпит е най-добрият вариант за всички. Опирайки се на традициите и световния опит, нашият университет ви предлага този съвременен начин за реализация на вашите мечти.", обърна се към зрелостниците ректорът на ТУ проф. дн инж. Иван Кралов. 

Условията за провеждането на изпита посочени на сайта на университета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във