Банкеръ Daily

Общество и политика

Теглят номерата на партиите и коалициите в бюлетината

В Централната избирателна комисия ще бъде изтеглен жребият за номерата на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Ще се проведе и жребий за определяне на реда за представяне на кандидатите, регистрирани от партиите и коалициите, в различните форми на предизборна кампания по Българското национално радио и Българската национална телевизия. 

Тегленето на жребиите ще се излъчва по БНТ и онлайн на сайта на ЦИК, като на място ще могат да присъстват по един представител на партия и двама представители на коалиция, регистрирани за участие в предстоящите избори. 

На 11 юни е началото на предизборната кампания. До 15 юни българските граждани в чужбина могат да подават заявления, че искат да гласуват. До 18 юни ЦИК трябва да реши къде и колко избирателни секции ще има.

Остава отворен въпросът дали ще бъдат доставени още 1500 машини за обезпечаване на вота в зад граница, след като ЦИК и фирмата доставчик "Сиела Норма" не се споразумяха за цената.

Изчисленията на "Сиела Норма" са, че логистиката и доставката на машините струва 14 милиона лева и не могат да се справят за 6,5 милиона - каквото е предложението на ЦИК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във