Банкеръ Daily

Общество и политика

Тече тридневният срок за проверката за спирането на "Хоризонт"

Тече тридневен срок, в който ДАНС, Съветът за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията трябва да извършат проверка за причините, довели до безпрецедентното спиране на ефирното излъчване на програма "Хоризонт" на 13 септември сутринта за часове в цялата страна, предаде БНР.

Проверката беше разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, тъй като БНР има статут на стратегически обект, който при кризи има мисията да информира населението.

Проверката е възложена на ДАНС, Съвета за електронни медии (СЕМ) и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и се извършва под прякото ръководство на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Тя трябва да приключи до 3 дни.

По-рано от Съвета за електронни медии (СЕМ) и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) съобщиха, че проверки вече са започнали и резултатите от тях се очакват в началото на следващата седмица.

Тогава от СЕМ ще изслушат генералния директор и Управителния съвет на Националното радио.

Заради проверката на спрените предаватели генералният директор на БНР Светослав Костов и изпълняващият длъжността директор на програма "Хоризонт" в оставка Николай Кръстев снощи бяха изслушани в ДАНС. На излизане от агенцията те не коментираха подробности пред чакащите ги журналисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във