Банкеръ Daily

Общество и политика

Татяна Дончева: В ареста на Нено Димов има поръчка, а не върховенство на закона

В ареста на Нено Димов няма никаква логика – те могат да го преследват наказателно, но да се арестуват хора така. Това са типични действия за всяване на страх. В този арест има поръчка, задача, а не право и върховенство на закона. Това заяви адвокатката и лидер на "Движение 21" Татяна Дончева, след като в събота Специализираният съд остави в ареста екоминистъра в оставка Нено Димов. 

Като мотив се посочва, че ако е на свобода той може да въздейства на служители на МОСВ, с цел да укрият доказателства, а също и да извърши друго престъпление. В същия ден прокуратурата поиска постоянен арест за Нено Димов, обвинен в умишлена безстопанственост за водната криза в Перник.

Според Татяна Дончева този арест е показателен за това как ще действа Иван Гешев като главен прокурор. "Това са милиционери, обучени в школата на МВР в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там всичко е екшън, недейте да очаквате право и върховенство на закона. Там има задача и батальонът се строява", коментира Дончева пред bTV.

Адвокатката изказа съгласие с позицията на вицепремиера Красимир Каракачанов, че арестът на Димов е "показно убийство" на политическа кариера. Според нея обаче "когато правиш дослук с тези хора, ти отговаряш за този дослук."

"Когато години наред си подкрепял всякакви простотии, които не те засягат, но засягат други хора, недей да мислиш, че съдбата ще те избегне", добави Дончева.

Запитана защо години наред българинът избира Бойко Борисов и той управлява вече три мандата, лидерът на "Движение 21" отговори: "Защото българинът харесва този вид хора и иска да прилича на тях, не иска да бъде справедлив, честен и подчиняващ се на закона и на правилата. Харесва мутрите".

Facebook logo
Бъдете с нас и във