Банкеръ Daily

Общество и политика

Татяна Дончева: Нинова има проблем с устава на БСП

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева продължи острите критики към Корнелия Нинова за загубата на евроизборите. Според Дончева оттеглянето на Нинова от поста решава важни въпроси, тъй като в момента левицата не може да бъде реална опозиция на ГЕРБ, а само противник "в немощ". Тя подчерта, че е важно партията да се ръководи далновидно, а не чрез "интригантстване", за да запази лидерът поста си.

Бившата червена депутатка смята, че БСП била длъжна да победи ГЕРБ заради нуждата от промяна на статуквото, наложено от Борисовата партия. Упреците на Дончева са, че председателката на левицата в оставка създавала интриги и измислени битки. Тя е несъгласна и с решението на Нинова да постави Елена Йончева начело на евролистата за сметка на Сергей Станишев. 

Подобно на друг критик на соцлидерката (Атанас Мерджанов - бел.ред) и Дончева коментира, че Корнелия Нинова има проблеми с устава на партията. На практика към момента не е избран временен лидер, въпреки че неофициално се твърди, че това ще е Кирил Добрев. 

Според Татяна Дончева избирателите не знаели какво умеят евродепутатите и какво ще правят в Брюксел и затова масово не отишли пред урните. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във