Банкеръ Daily

Общество и политика

Татяна Дончева: Кабинетът се реди в Банкя

Правителство ще бъде сформирано до 30 октомври, но преговорите за това се водят в Банкя, където се намира домът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, коментира пред бТВ лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

„Трите каки в парламента (екипът на ГЕРБ - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова) са само за парлама. Чакам в края на седмицата Борисов да каже, че каките не са свършили работа и той взема нещата в свои ръце", каза още тя. Според нея Борисов вече е говорил с когото е пожелал.

Дончева коментира, че Реформаторският блок не е стабилен политически субект и препоръча на ГЕРБ да не се обвързва с него, ако иска да управляваш.

„В България не може да се случи коалиция от типа, която наблюдаваме в Германия, защото втората партия в лицето на БСП има прекалено нисък резултат и една подобна коалиция няма да бъде стабилна”, изтъкна още лидерът на "Движение 21". Тя изтъкна, че страната има няколко проблема. Първият е свързан с казуса КТБ. Дончева попита защо досега не бяха привлечени топбанкери, които да решат казуса.

По думите й друг приоритет за страната е заемът, предвижен в актуализацията на бюджета за 2014 година. Според нея трябва да се даде отговор на въпроса има ли нужда от подобен заем.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във