Банкеръ Daily

Общество и политика

Таско Ерменков: Може и да няма поскъпване на тока

Дали ще има поскъпване на тока ще стане ясно през  октомври, заяви бившият депутат от БСП и бивш шеф на Агенцията за енергийната ефективност в мандата на тройната коалиция Таско Ерменков пред Нова телевизия.

"Нека не бързаме с оценките, може и да няма повишаване на цената на тока, това ще е ясно от октомври. По-добре да не правим внушения" , категоричен бе бившият депутат от БСП. Той допълни, че ще има поскъпване, ако няма предоговаряне на дългосрочните договори с американските централи и по отношение на таксата за ВЕИ енергия, за което Ерменков е предупредил преди два месеца: "Очаквахме, че американските бизнесмени ще осъзнаят, че е по-добре да не убиват "златната кокошка".

Бившият депутат от БСП посочи, че в ДКЕВР работят професионалисти и увери, че докато той сега бил депутат и член на комисии, вмешателство на държавата не било имало. Ерменков иронично коментира изказването на вицепремиера по икономическа политика Екатерина Захариева от вчера, че е възможно да има режим на тока още тази зима, както и че в момента НЕК търпи месечни загуби от 50 млн. лева: "Г-жа Захариева направи откритие, достойно за Нобелова награда. Дупките в НЕК се трупат от 2000 г. и са вследствие на някои недалновидни решения".

Facebook logo
Бъдете с нас и във