Банкеръ Weekly

Общество и политика

Танчев: Не аз, а ГЕРБ подмениха вота

„Според мен ГЕРБ подмени вота, като прокламираше едни европейски цели, които после се оказаха лични”, коментира напускането на партията депутатът Светлин Танчев.

Той допусна, че заедно с другите двама независими - Красимир Стефанов, който напусна ГЕРБ, и Румен Йончев, който пък загърби БСП, ще имат общи действия, когато са на едно мнение, но не при всички случаи.

Танчев обяви, че той е за оставка на правителството на Пламен Орешарски, но уточни, че това не трябва да става на всяка цена.

„Не трябва да се плаща цената на това да изпаднем в още по-сериозна икономическа или политическа криза. Възможно е да има оставка на правителството, но не при положение да се хвърлят пари през ден за избори и да плашим чуждите инвеститори”, коментира той.

Засега Танчев не е получил обещание да бъде в кандидат-депутатските листи на „България без цензура”, но пък не го е и искал, а и дори нямало да става член на партията.

Не мога да коментирам дали още депутати ще напуснат ГЕРБ, не искам да спекулирам или да създавам напрежение, не ми е целта да се опитвам да руша ГЕРБ, допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във