Банкеръ Daily

Общество и политика

Таксите за българските студенти във Великобритания няма да поскъпват

Великобритания запазва нивата на таксите и държавното финансиране за британски университети на студенти от ЕС и за учебната 2020 - 2021 година. И през следващата учебна година българите като представители на ЕС ще могат да ползват държавно кредитиране на пълния размер на таксата за обучение, а самите такси ще се запазят на нива средно от £ 9250 годишно, каквито са и към момента.

Международната стратегия за образование на Великобритания предвижда подкрепа на чуждестранните студенти с цел запазване на световно ниво на образованието в Обединеното кралство. Британското правителство признава и необходимостта да гарантира сигурност на студентите в сектора.

Информацията от Лондон на практика опровергава твърденията отпреди месец, че ще се стигне до драстично увеличение на таксите за студенти от ЕС заради Брекзит. 

"Информацията е от изключително значение за българските кандидат-студенти, които през следващата учебна година избират университети в чужбина, тъй като за Великобритания се кандидатства година по-рано и приемът на документи започва още от тази есен", уточни координаторът на програмата "Световно образование" в България Светлан Данев, цитиран от БНТ. 

За учебната 2019-2020 г. в английски университети са кандидатствали над 37 000 студенти от ЕС което е с 1.9% ръст спрямо предходната година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във