Банкеръ Daily

Общество и политика

Таксата за първоначална регистрация на автомобил скача шест пъти

От 6 на 35 лв., или почти 6 пъти, ще се вдигне таксата за първоначална регистрация на автомобил. Това предвижда нов проект за промени в Тарифа №4 на МВР, по който в момента тече обществено обсъждане.

Тази такса ще важи и за промяна в регистрацията на превозно средство със смяна на табели с регистрационен номер и за възстановяване регистрацията на превозно средство с прекратена регистрация .

Първоначалната регистрация на ремарке или полуремарке вече ще струва 30 лв., вместо 2 лв както е в момента.. За мотопеди, мотоциклети и триколесни возила пък ще се плащат 28 лв. за първоначалното регистриране, а не 2 лв.

За да се промени регистрацията на превозното средство, без да се сменят табелите, ще се събира такса от 20 лв. За издаване на разрешение за временно движение без смяна на табели с регистрационен номер ще се събира такса 10 лв.

За право на ползване на табели с регистрационен номер с четири еднакви цифри в поредния номер се предвижда таксата да се увеличи на 1500 лв.

За право на ползване на табели с регистрационен номер с комбинация от шест букви и/или цифри по желание таксата остава 7000 лв. В момента за право на ползване на регистрационен номер за автомобили с четири еднакви цифри се събира такса от 1000 лв.

Измененията ще бъдат на сайта за обществено обсъждане до 16 март.
 

....

Facebook logo
Бъдете с нас и във