Банкеръ Daily

Борисов за полицейските заплати

Светът става лош и все по-лош ще става

Изборите като дойдат политическите партии правят програми и излизат с обещания и приоритети. Нашите приоритети са били образованието, инфраструктурата, здравеопазването, никой от нас не е обещал да вдига полицейски заплати, в същото време света става лош и още по-лош ще става. Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод решението МВР да получи още 100 млн. лева за заплати. 

"Обществото очаква резултати и повишаване на доверието в МВР. Сумата е за периода от 1 януари до 31 декември 2018 г., но при добра събираемост през настоящата година, има възможност за увеличаване на полицейските заплати с 10% от 2019 година. В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се гледа под лупа от обществото“, каза Борисов. 

Той поясни и че няма нищо против протеста на служителите от МВР, като апелира средствата, които сега допълнително ще се предоставят за заплати на служителите, да не се разглеждат като стимул за прекратяването му.

Facebook logo
Бъдете с нас и във