Банкеръ Daily

Общество и политика

Създадена е организация за ваксиниране на полицаите

Създадена е организация за поетапно ваксиниране на всички, заявили желание служители и на техните семейства. Това заяви министърът на вътрешните работи Христо Терзийски по време на посещението си в Златоград, Мадан и Баните.

Министърът лично благодари на всички служители за добрата работа, за положените усилия и постигнати професионални резултати и подчерта, че пандемията от COVID-19 само е добавила допълнителни отговорности и ангажименти към и без това напрегнатото им ежедневие.

Терзийски подчерта, че непрекъснато се следи и се събират данни за нивото на заболеваемост сред служителите и уверено заяви, че нивото на здравните услуги, предлагани от Медицинския институт на МВР е високо.

Придружен от директора на  ОДМВР - Смолян старши комисар Николай Димов, той проведе работни срещи със служителите в структурите на територията на дирекцията. Запозна се на място с организацията и условията на работа в районното управление, районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и ГПУ-Златоград, в РУ-Мадан и в полицейския участък – Баните.

В рамките на срещите бяха обсъдени текущите задачи по основните направления на дейност, материално-техническата обезпеченост, условията на труд, спецификите на криминогенната обстановка в района.

Вътрешният министър припомни и една от постоянните задачи на полицейските екипи  -  работата по пътна безопасност и подчерта, че завишеният контрол по спазване на Закона за движение по пътищата остава важен фактор за намаляване броя на тежките пътни произшествия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във