Банкеръ Daily

Общество и политика

Съветът по отбрана ще избира във вторник началник на Военновъздушното училище

Началникът на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, което се възстановява от 1 януари  2020 година, се очаква да бъде определен във вторник от Съвета по отбрана. Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, който е в Плевен, отбеляза, че той трябва да е добре подготвен и енергичен.

Министърът на отбраната каза, че е разглеждал шест кандидатури. "Сега ще бъда честен. Две от тях ми отказаха", призна той. И обясни: „По-млади летящи офицери отказаха, защото предпочитат да летят и да си обучават наличния състав. Във вторник имаме Съвет по отбрана и този въпрос трябва да го решим.”

Каракачанов добави още, че е обсъждал въпроса предварително и с президента, тъй като той трябва да издаде указа за производството на висше офицерско звание и всичко е в график. „Началникът на Висшето военновъздушно училище трябва да бъде добре подготвен и най-вече да е много енергичен. След закриването на военновъздушното училище преди 18 години трябва да е енергичен, за да могат нещата да се случат”, каза военният министър. По думите му началникът трябва да е кооперативен, защото Военното училище ще съвместява своите задължения заедно с авиобазата, тоест той трябва да е кооперативен и диалогичен с ръководството на въздушната база, за да могат нещата да вървят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във