Банкеръ Daily

Шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов:

Със сигурност ще има трета доза ваксина срещу COVID-19

"Със сигурност ще има трета доза ваксина срещу COVID-19. Никой не бива да си мисли, че ще мине само с две дози." Това заяви директорът на столичната болница „Пирогов” проф. Асен Балтов. Той посъветва хората засега да избират ваксините с 2 дози.

"Ефективността на еднодозовата ваксина е по-ниска отколкото на РНК ваксините", предупреди проф. Балтов. И обясни, че при преболедувалите е добре да помислят след около 5-6 месеца за ваксиниране. А онези, които вече са ваксинирани с 2 дози, след около 1 година трябва да помислят за трета доза.

"Няма какво да се лъжем, тази пандемия няма да свърши до края на годината. Ще продължи и следващата. Няма да е с толкова жертви, но със сигурност ще продължи”, каза директорът на "Пирогов".

"Реално щаб в момента няма. Ако някой иска да го има, трябва да го заявят. Това е решение на новия Министерски съвет", посочи Балтов по повод Националния оперативен щаб. Никога не сме казали, че няма да съдействаме. Но все пак сме ръководители на болници, гледаме си и нашата работа", продължи той.

Остава много тежко и състоянието на икономиста Владимир Каролев. Той е на апаратна вентилация и с опасност за живота. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във