Банкеръ Daily

Общество и политика

Сурвакаха Бареков

Председателят на групата на Европейските консерватори и реформисти Саид Камал сурвака зам.-председателя Джефри ван Орден и евродепутата Николай Бареков с българска сурвачка, съобщават от пресцентъра на ББЦ.

Камал честити на Бареков Новата година на български език с традиционното "Сурва!". Събитието беше част от изложба на традиционни български сурвачки, организирана председателя на ПП „България без цензура“ в сградата на Европейския парламент в Страсбург. В момента там текат заседанията на евродепутатите. Сурвачките са изработени от деца от различни краища на България в рамките на конкурс, организиран от женската организация на ББЦ "Евромайки". Изложбата бе посетена от представители на различни политически групи в ЕП.

"Щастлив съм, че за пръв път имам уникалната възможност да се докосна до тази фантастична българска традиция. С удоволствие бих сурвакал моето семейство, но ако имам възможността задължително ще сурвакам Жан Клод Юнкер и ще му пожелая наистина да защитава интересите на европейските граждани и да изслушва техните проблеми, да се вслушва в тяхното право на глас", заяви Камал.

Бареков запознал Камал и ван Орден с политическата ситуация в България и обявил, че няма никакво отношение към парламентарната група Български демократичен център (БДЦ) и въобще не се меси в работата й.

Facebook logo
Бъдете с нас и във