Банкеръ Daily

Общество и политика

Съкращават до критични нива обществения транспорт в Пазарджишко

Нова оптимизация на обществения транспорт в Пазарджик съкращава до критичния минимум автобусите до по-големите населени места в община Пазарджик, а някои села остават напълно без транспорт. Причината е, че превозвачите не могат да поемат повече загуби от нерентабилните автобусни курсове.

Драстичното съкращаване на автобуси е от началото на годината, но промените официално не са съобщени нито от общината, нито от фирмите превозвачи.

Това е компромисен вариант, каза пред БНР зам.-кметът на Пазарджик Петър Петров. "Най-общо казано запазват се курсовете сутрин, обед и вечер, за да могат учениците да ходят на училище, да се връщат вечер и съответно хората, които са имали работа в града,  да се прибират", поясни той.

Засега голяма част от селата в съседните общини остават без транспортна връзка с областния център, което тепърва ще провокира напрежение. "Не можем да намерим желаещ превозвач, който да извършва тези курсове. Това е социална услуга. Тя не е на сто процента печеливша, не може да бъде, има държавни субсидии, но дори те не могат да компенсират загубите, които в последно време започнаха да търпят", посочи още Петров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във