Банкеръ Daily

Общество и политика

Съюзът на българските журналисти с благотворителна инициатива в полза на творци ветерани

Днес (15 декември), от 11.00 часа до 18.00 часа, Съюзът на българските журналисти организира специален благотворителен базар в подкрепа на творците от Дома на ветераните на културата и изкуствата.

„Сергиите“ ще бъдат опънати в Клуба на журналиста (в сградата на СБЖ - ул. „Граф Игнатиев“ No. 4, етаж първи). Сред инициаторите на инициативата са Искра Ангелова, Кристина Янева, Марина Янева и Десислав Звънчаров.

По принцип Искра Ангелова е актриса, но е позната повече като автор и водещ на дългогодишното телевизионно предаване „Нощни птици“ и поради тази причина е носител на тазгодишната награда на СБЖ за принос в журналистиката. Кристина Яневa е актриса от Младежкия театър и преподавател в НАТФИЗ. Марина Янева е сценограф с множество театрални постановки и филми зад гърба си. Десислав Звънчаров е актьор и създател на многократно награждавания ресторант „Before 10“.
На щандовете, с благотворителна цел, участниците ще продават свои лични красиви предмети и музикални инструменти. Като сред "продавачите", освен инициаторите на благотворителния търг, ще има други техни колеги, художници, писатели, поети, музиканти и приложници. Те ще предложат за продан сътворени от тях кукли, играчки, картини, дискове, картички, книги и бижута.
От 13.00 до 17.00 ч. ще бъде разиграна специална томбола, а който закъснее - ще може да влезе в ролята на Дядо Коледа и да пусне подаръка си за ветераните на културата в специална кутия. Организаторите и домакините са подготвили още куп изненади, който иска да научи подробности, да ги опита или усети - ще трябва да побърза към "Граф Игнатиев", № 4. Дрескодът е нелеп и смешен коледен пуловер. Колкото по-смешен, толкова по-... печеливш! Защото и такъв конкурс ще има - за най-разсмиващ пуловер.

Домът на ветераните на културата и изкуствата е единственият по рода си в България. Създаден е с Министерско разпореждане № 232 от 17.02.1955 година. Намира се в „Модерно предградие“ в столицата. Той е държавен културен институт, второстепенен разпоредител към Министерство на културата. Създаден е само за културни дейци, членове на някой от творческите съюзи. До преди две-три години обитателите му тънеха в студ и мизерия, но благодарение на добри хора с щедри сърца, днес "картинката" там е много по-топла и много по-весела!

Facebook logo
Бъдете с нас и във