Банкеръ Daily

Общество и политика

Съдът оневини Евгени Крусев за ремонта на "Граф Игнатиев"

Евгени Крусев

Бившият зам.-кмет на София Евгени Крусев не носи вина за ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев", реши Специализираният наказателен съд на първа инстанция. Мотивите на магистратите са, че  бившият зам.-кмет не е нарушил служебните си задължения, нито заповедта на кмета.

Прокуратурата поиска 5 години затвор за Крусев, който бе обвинен, че като длъжностно лице е превишил правомощията си при ремонта, като е подписал няколко допълнителни договора за обновяването на улицата, без да има право сам да взема такива решения. С тези действия общината е била ощетена с близо 920 000 лева заради това, че между 27.06.2018 г. и 05.12.2018 г. е предприел действия за съществено изменение на сключения договор с "Джи Пи Груп" АД за обществена поръчка, свързана с ремонта на улица "Граф Игнатиев". 

"Взимал съм правилни решения, вярвам във вашия професионализъм. Моля за оправдателна присъда", каза Крусев пред съда. В обясненията си по-рано подсъдимият заяви, че той няма еднолична вина и изобщо няма никаква вина за измененията за ремонта на улица "Граф Игнатиев".

Оневиняването на Евгени Крусев на първа инстанция може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във