Банкеръ Daily

Общество и политика

Стъки: Нападат ме, защото ме издигнаха за президент

"Нападките срещу мен започнаха след издигането на кандидатурата ми за президент. Тогава започна и полицейската репресия. Изнасят се и лъжливи, манипулативни данни”, заяви Станислав Недков – Стъки, председател на Българската федерация по ММА по повод разкритията, че Федерацията е получила 1 млн. лв. за пет години за изпълнение на програми за превенция на зависимости. 

Стъки твърди, че през 2017 г. Българската федерация по ММА получава 31 348 лв., като това е 1,3% от общата сума по програмата. През 2018 г. – 34 890лв., а през 2019г. федерацията няма финансиране. През 2020г. сумата е 39 953лв. или 1,7% от общите средства по програмата. Парите за 5 години били 220 хил. лв.

"В този срок са обхванати над 2500 деца, с които работят инструктори и лектори в 6 града. Те провеждат тренировки и лекции по ММА. В сумите влизат хонорари и наеми. За Федерацията не остава нищо, а всичко бива раздадено на младежите", каза пред Нова телевизия Недков.

За 2021 г. финансирането било 118 хил. лв. или 2,3% от средствата по програмата.

"Знаем, че другарят Кутев е завършил университет по кино в Москва. Чрез един такъв скалъпен скандал, той се опитва да измести фокуса на дневния ред. Най-вече този с Пламен Узунов", каза спортистът по повод говорителя на служебното правителство Антон Кутев, който изнесе данните за злоупотребата.

Стъки добави, че федерацията по ММА не е била одобрена по ред програми, по които е кандидатствала. Според него служебният министър на спорта Андрей Кузманов се намирал в конфликт на интереси. Той бил министър на спорта и шеф на федерация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във