Банкеръ Daily

Общество и политика

Студенти се присъединиха към протеста за оставка на Борисов и Гешев

Студенти от различни университети протестират с искане за оставка на правителството и главния прокурор.

Голям транспарант "Оставка" е издигнат на фасадата на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Студентите са от различни университети - УНСС, УАСГ, СУ, Техническия университет, НСА.

"Излизаме с мотиви за оставка и искане за предсрочни избори. Ние с голяма част от хората сме се запознали в Триъгълника на властта. Случи се спонтанно протестът и излязохме пред СУ", разказват част от протестиращите студенти.

Заради липсата на резултат - оставка на правителството и главния прокурор, те решили да се легитимират и като студенти и да имат ясно изразена позиция.

"Корупцията, която ни е превзела, разяжда нещата отвътре. Нямаме амбиции да приличаме на друг студентски протест, засега организацията ни е добра. Акцията, която е спонтанна е с идея да събере студенти от различни факултети и университети", казват бъдещите висшисти.

Антикорупционните протести наближават своя 100-ен ден. Снощи пред Съдебната палата се проведе протестът на инициативата "Правосъдие за всеки" с искане за оставката на главния прокурор и реформа в съдебната система. След това участниците в акцията се присъединиха към основния протест пред парламента и Министерския съвет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във