Банкеръ Daily

Общество и политика

Студенти настояват онлайн обучението да не замества изцяло присъственото

Да се възстановят присъствените занятия във висшите училища – за това настояха пред БНР студенти, които са разтревожени за качеството на практическата им подготовка, която в момента се осъществява онлайн.

Със заповед на здравния министър от 11 ноември дистанционното обучение във висшите училища бе удължено до края на месеца, с изключение на практическите упражнения, които не могат да се осъществяват в електронна среда.

Адриана Петкова, студент трети курс  "Българска народна хореография" в Югозападния университет обаче заяви пред Националното радио, че максимум 10 на сто от нейните учебни практики са възможни онлайн. „Ние просто не се чувстваме достойни кандидати за дадена позиция след време, когато завършим, защото не можем да усвоим целия материал", изтъкна тя.

Затворени са университетските библиотеки, в които има литература, която не може да се набави от другаде, в онлайн-обучението се губи индивидуалният контакт между преподавателите и студентите, има проблеми с онлайн платформите за обучение, плащаме наем за общежития, които не ползваме, посочи още студентката.

Младежите, обединени във фейсбук групата " Потърпевши студенти от онлайн обучението", в която членуват 3500 възпитаници на 37 висши училища у нас, подготвят писмо до просветното министерство, в което ще се настоява студентите да се върнат във висшите учебни заведения поне за провеждане на техните практически обучения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във