Банкеръ Daily

Бойко Борисов в разговор с Антонио Лопез:

Структурите са възмутени от реваншизма на Радев

S 250 c0d403ee 1a65 48e3 b432 dd86d55b9426
S 250 0aadeb53 9307 4d0b 85e0 d17f6fea0515

ГЕРБ е в пълна мобилизация да спре хаоса в държавата с победа на изборите. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във видеоконферентен разговор с генералния секретар на Европейската Народна партия (ЕНП) Антонио Лопез. По думите на Борисов, структурите на партията са силно мобилизирани за вота, защото възмущението от реваншизма на Радев е масово.

„Българските граждани виждат ширещия се реваншизъм в действията на служебния кабинет на кандидат президента Румен Радев. Върнаха методи на действия от периода на комунистическата диктатура. Фабрикуват лъжи, притискат хора да правят фалшиви самопризнания. Това е режим. Едноличен режим!“, посочи председателят на ГЕРБ.

По време на разговора Антонио Лопез бе категоричен, че семейството на ЕНП застава твърдо зад ГЕРБ като единствен гарант за европейското развитие на България. „Радвам се да чуя, че партията е силна. Без силна партия, дългосрочните планове са невъзможни. Разчитаме на ГЕРБ за още много победи, които да задържат югоизточния фланг на Европейския съюз стабилен“, заяви Лопез. По думите му демокрацията изисква постоянни усилия и ГЕРБ доказва, че не отстъпва от принципите на традиционната европейска християндемокрация.

Бойко Борисов информира генералния секретар на ЕНП и за все по-реалната опасност изборите в България да бъдат манипулирани или дори умишлено провалени. „По-малко от 20 дни преди изборите все още не е ясно ще има ли машини за всички секции? Как ще се процедира, ако в края на изборния ден пред секциите все още има опашки от неуспяли да гласуват? Кой държи софтуера на машините? Как гарантират, че генерираният резултат отговаря на действително изразения избор на гражданите? Тези и много други въпроси остават без отговор и това буди основателен страх от мащабна фалшификация“, заяви Бойко Борисов. Той призова Лопез за стриктен европейски мониторинг над изборния процес в България, за да не си позволи служебното правителство на Радев своеволия.

Борисов и Лопез се обединиха около мнението, че след изборите трябва да се търси диалог и консенсус за управление между българските партии от семейството на ЕНП. „ГЕРБ ще търси единение в името на България с всички отговорни партии“, подчерта Бойко Борисов.

По-късно Бойко Борисов разговаря с д-р Герхард Валерс от Фондация “Конрад Аденауер".

В рамките на разговора Борисов информира д-р Валерс за актуалната политическа ситуация у нас, както и за своите ежедневни срещи с младежи от ГЕРБ. „Дадоха ми много енергия и нови идеи. Младите в партията могат да променият политическата среда у нас, която бе отровена с налаганата от Румен Радев политика на разделението и отричане на различните мнения. Затова много от тях намериха място в листите ни за изборите, включително и на челни места. В ГЕРБ се обновяваме непрекъснато, защото хората очакват от нас да бъдем по-добри всеки ден“, посочи Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ отбеляза, че основен приоритет на партията за следващите 4 години е България да се превърне в най-доброто място за правене на бизнес в Европа, като така се подаде ръка на младите и българите в чужбина. „Това ще стане с намаляване на  административната и регулаторна тежест, облекчаване на инвестиционния процес и гарантирането на бърз кариерен старт за младите“,  допълни той.

Двамата изтъкнаха и традиционно доброто сътрудничество между ГЕРБ и Фондация “Конрад Аденауер". Д-р Валерс увери Бойко Борисов, че
Фондацията цени високо ГЕРБ като част от голямото дясно-центристко семейство на Европа, както и приноса на партията в утвърждаването на
евроатлантизма като модел на развитие на България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във