Банкеръ Daily

Весела Лечева:

Странни имена от БСП участват в преговорите за правителство

"Като гледам преговорите за съставяне на правителство, които се излъчват на живо, виждам доста странни имена от БСП, които участват в дискусиите по дадени сектори". Този коментар направи пред БНР Весела Лечева, член на Националния съвет на БСП.

По думите ѝ членовете на Националния съвет не са били запознати как са избрани хората, които ще участват в преговорния екип на социалистическата партия. 

"Кой ги избра, как ги избраха, на какъв принцип са избрани. ... Не се даде възможност на членовете на Националния съвет на БСП да обсъдят кои ще бъдат отличителните ни белези и политики в тези преговори, така че да не се слеем с всички и да загубим своята роля и идентичност", каза Лечева.

"Ръководството на БСП ще саботира всяка инициатива за присъствено заседание на Националния съвет", смята тя и уточни, че заседанията се провеждат "на подпис" и дори не са в онлайн среда.

Според Лечева "няма да има оставка на Корнелия Нинова, като Конгресът препотвърди нейното място на лидерския пост". 

"Това устремно впускане в преговори за правителство, без да бъде свикан Националният съвет на БСП и без да бъдат одобрени преговорните екипи и какви политики ще защитаваме, по-скоро ми прилича на борба за постове и възможност да бъдат удостоени с постове хората, които са близки до председателя. Всички тези действия са свързани само със спасяването на председателския пост на Корнелия Нинова", посочи Весела Лечева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във