Банкеръ Daily

Общество и политика

Стотици членове на СДС-Пловдив преминават в партията на Цветанов

Представители на СДС от шестте района на Пловдив и от 15 общини от областта, около 300 души, ще продължават политическото си бъдеще в политическия проект на Цветан Цветанов "Републиканци за България", съобщи Георги Пилев

Обезпокоени сме от случващото се в партията, от липсата на диалог, както и от абдикацията на ръководството от възможността за правене на политика. Сред членовете на партията в Пловдив и областта има обезверяване и смятаме, че има отказване от идеалите на СДС, заяви Георги Пилев, цитиран от БТА.

Той добави, че около 300 членове на партията от Пловдив и областта са взели решение да продължат политическото си бъдеще в друг политически субект. Като най-близък до техните идеали приемат проекта на Цветан Цветанов "Републиканци за България".

"Няма да оставим СДС да умре и няма да скърбим за тях. Заради тези хора трупахме години наред негативи и сега ще трябва да възстановим всичко разрушено от тях", заяви Тони Симидчиева, една от учредителите на СДС в Града под тепетата.

СДС ще търси начин за консолидиране на десния вот на предстоящите парламентарни избори, възможна е и коалиция с ГЕРБ, съобщи неотдавна лидерът на СДС Румен Христов.

Христов потвърди, че СДС водят преговори с ГЕРБ и отбеляза, че не са приключили.

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов ще учреди политическия си проект "Републиканци за България" на 27 септември.

Преди дни бе съобщено, че и бивши кметове на ГЕРБ напуснат партията, за да станат част от неговата формация. Става дума за Атанас Камбитов, Георги Икономов и Кирил Котев.

Стана ясно и че повече от 50 души, членове на ГЕРБ от Шумен и смесените райони на областта, са подали заявления за напускане на партията и също се насочват към  "Републиканци за България".

Facebook logo
Бъдете с нас и във