Банкеръ Weekly

Общество и политика

СТОПАНСКА БАНКА СИ ПРИБРА 6 МЛН. ЛЕВА ОТ БНБ

Съдия Камелия Ефремова ще използва уикенда, за да работи по офертата на БРИБАНК за покупката на фалиралата Стопанска банка, научи в.БАНКЕРЪ. На 12 юни тя най-сетне е получила становището на БНБ по предложението на БРИБАНК. В него Централната банка се е въздържала да даде положителна или отрицателна оценка. Тя просто е уведомила съдийката, че кандидат-купувачът има възможност да изпълни поетия ангажимент и да разпредели между кредиторите на Стопанска банка 80.1 млн. лева. Това съобщи единствено в.БАНКЕРЪ още в миналия си брой.


Междувременно синдиците на Стопанска банка са изтеглили от БНБ 6 млн. лв., които прехвърлят по сметки в търговска банка. Управителят на БНБ Гаврийски потвърди тази информация, като съобщи, че навремето въпросните пари са били задържани поради спорни взаимоотношения между Стопанска банка и БНБ, които вече са разрешени.


Според съдийката Камелия Ефремова БРИБАНК може да продължи да подобрява офертата си и докато тя преглежда документите по сделката, за да прецени дали да я одобри.

Facebook logo
Бъдете с нас и във