Банкеръ Daily

Общество и политика

Столичният зоопарк отвари врати за посетители

S 250 7262e7ce e0cd 4b8c b793 58e4914d7172

При спазване на всички противоепидемични мерки и най-вече спазването на дистанция, със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, Зоологическата градина отваря врати за посетители от днес, 14 май.

По-голямата част от животните ще могат да бъдат наблюдавани във външните им заграждения. С цел избягване на събиране на хора в закрити пространства, залите с животни ще са затворени за посетители до второ нареждане.

Забранено остава сядането по пейките. Детските съоръжения на територията на зоологическата градина също няма да бъдат достъпни в съответствие с мерките, предвидени в заповедта за разрешение за разходки в градски паркове и градини.

Посетителите трябва да спазват дистанция, а храненето на животните е абсолютно забранено, обясни директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов. "Турникети на входовете и всички дръжки, примерно в тоалетните, най-вече на касите  - плотове, на които могат да се опират, всички повърхности, до които се допират в най-натоварените точки, ще бъдат постоянно дезинфекцирани", допълни той.

Работното време за продажба на билети на касите ще е от 9.00 до 16.30 часа, като посетителите трябва да напуснат зоопарка до 18.00 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във