Банкеръ Daily

Общество и политика

Столичната община въвежда „зелен билет“ за градския транспорт

S 250 42fdd8e7 3306 42b1 a515 00ef9283253d

Столичната община въвежда „зелен билет“ за градския транспорт. Това е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев, която важи за всички линии на градския транспорт на територията на Столична община. Мярката се въвежда във връзка с реализирани превишения на средноденонощни стойности на ФПЧ на две от автоматичните станции на агенция "Околна среда" над 200 мкг/куб. м.

„Зелен билет“ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на столичното метро, както и от водачите на превозните средства на градския транспорт и чрез мобилното приложение https://sofia.mpass.bg

С цел стимулиране използването на градския транспорт Столичната община създава организация и за безплатно паркиране в буферните паркинги към линиите на метрото за всеки, който ползва градски транспорт този ден. Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул. “Цариградско шосе“, бул. “Черни връх“, бул. “Ломско шосе“, бул. “Александър Малинов“ и на бул. “Драган Цанков“.

Общината призовава гражданите, които се отопляват на твърдо гориво, при възможност да преминат на алтернативно отопление.

Продължават проверките за източници на замърсяване на въздуха в строителни обекти, пунктове за вторични суровини, автомобилни сервизи, както и за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във