Банкеръ Daily

Общество и политика

Столичната община инвестира над 90 млн. лева в образованието тази година

Тази година Столичната община инвестира над 90 млн. лева в образованието. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на 86 ОУ "Св. Климент Охридски" във Владая.

"Това е мащабен ремонт в много голямо училище. За съжаление тук учат само 120 деца при капацитет 500, но за тях е изключително важно да учат в добри условия", поясни кметът. Тя заяви, че за нея образованието и грижата за децата са водещи. По думите ѝ парите, които са инвестирани, са от различни източници - общинския бюджет, оперативна програма "Региони в растеж" и от Националния доверителен екофонд, като кметът на София благодари на представителя на Екофонда. "В район "Витоша" имаме две училища, за които сме спечелили проекти по Екофонда", каза още Фандъкова.

Тя обясни какво точно се ремонтира в училището във Владая . Подменя се осветление, отоплителна инсталация, санира се, а дограмата се подменя. Всичко трябва да бъде готово до 15 септември. За този район е започнало и разширение на детската градина, в която ще бъдат открити 3 нови групи. Това се случва и с детската градини в "Павлово", училището в "Симеоново" и детската градина в "Княжево.

"Само за район "Витоша" през последните години сме инвестирали над 10,5 млн. лв", каза още столичният градоначалник.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във