Банкеръ Daily

Общество и политика

Стоян Мирчев: Единственото решение е безусловна оставка на Бойко Борисов

"Ситуацията е много напрегната и единственото решение е безусловна оставка на Бойко Борисов". Това каза пред БНР депутатът от БСП Стоян Мирчев.

Политическата криза се решава по един единствен начин - оставка на Бойко Борсов и на главния прокурор Иван Гешев, изтъкна Мирчев. "И съм сигурен, че в този момент, в който те депозират своите оставки, по улиците на София и на другите градове вече няма да има протестиращи, защото това е искането на протестиращите. И да се ходи на едни редовни, нормални избори", допълни той.

Според Стоян Мирчев е много грешно да се съсредоточаваме върху една или друга партия и какви процеси текат. "Процесите в държавата са много по-големи - държавата ни е превзета от мафия, от мутри. Според самите европейски статистики сме най-корумпираната държава и то от върха на държавата", посочи левият депутат.

"Кой ще спечели и кой ще управлява след следващите избори е въпрос на кампания, въпрос на това коя партия и кои партии ще спечелят доверието на хората", допълни Мирчев.

"В момента не мислим как да съборим кабинета "Борисов 3". В момента ние сме на страната на хората и сме единствената парламентарно представена опозиция, която е на страната на хората - хората да си върнат държавата", подчерта социалистът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във