Банкеръ Daily

Общество и политика

Стоян Мавродиев обвини в рекет ексдепутата Димитър Ламбовски

Бившият директор на Българска банка за развитие Стоян Мавродиев обвини в рекет бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски.

В отворено писмо до медиите Мавродиев заявява, че няма къща в Гърция и че ще съди Ламбовски за фалшивите му твърдения. Искът е подаден в Гърция, защото това е мястото на престъпното деяние, уточнява Мавродиев в съобщение до медиите. По думите му са събрани доказателства за поискания му голям рекет и за заплахите на Ламбовски да съсипе него и други политици.

В текста се казва:

"Обръщам се към вас по повод клеветническата кампания, подета срещу мен от Димитър Ламбовски с цел да отклони вниманието от скандала с видеото, в което той се обръща към Христо Иванов с реплика за Младен Михалев-Маджо.

След огромния публичен конфуз за председателя на партия "Да, България" и нестихващия скандал, в определени медии бяха разпространени анонимни твърдения, че аз притежавам къща в Гърция, а за повече сензационност бяха намесени имената на премиера Бойко Борисов и на депутата от ДПС Делян Пеевски. В този компромат няма грам истина! 

Не притежавам къща в Гърция и това лесно може да се провери в имотните регистри на страната. Наети от мен гръцки адвокати работят от две седмица по жалба за изнудване срещу Димитър Ламбовски. Събрани са доказателства за заплахите на Ламбовски към мен - за поискан рекет в особено големи размери, както и заплахите му да съсипе мен и посочените по-горе политици.

Тъй като мястото на престъпното деяние е в Гърция - искът ми е адресиран към гръцките власти. Вече са сезирани следствените органи и прокуратурата в Гърция. В момента, в който бъдат предприети действия от гръцките власти, ще ви информирам с всички подробности.

Български адвокати ще подадат жалби в българската прокуратура срещу медиите, позволили си да тиражират анонимните съчинения с абсолютни лъжи срещу мен".

Името на Ламбовски нашумя покрай разследването на Антикорупционния фонд, наречено „Осемте джуджета“, както и заради подхвърлена реплика от негова страна към лидера на „Да, България!“ Христо Иванов по време на протест на Орлов мост.

На видеозапис от предаване на живо от Орлов мост се вижда как към Иванов се приближава бившият депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, който споменава името на Младен Михалев-Маджо.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов веднага обвини Христо Иванов във връзки с босове от подземния свят. Той заяви, че "появата на Михалев, човек от СИК, който и днес върти бизнес със съмнителна законност, край един от организаторите на протеста тотално променя прочита на това, което се случва на улицата".

От своя страна Иванов отрече да познава Михалев. Според него притеснението, което е показал, като е прекъснал разговора с Ламбовски, е преекспонирано и е опит на ГЕРБ да се възползва от ситуацията. Според Иванов Бойко Борисов е човекът, който има дебели корени, свързани с Маджо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във