Банкеръ Daily

Общество и политика

Стенограмата за КТБ ще бъде разсекретена, обяви Корнелия Нинова

Стенограмата за КТБ ще бъде разсекретена. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев.

Държавният глава не се ангажирал с точна дата, но станало ясно, че цялата стенограма от консултациите на 29 юни 2014 г. при предшественика му Росен Плевнелиев ще бъде публикувана, разкри още Нинова. "Истината за този случай стои над всички опасения на Плевнелиев", категорична бе тя. 

Корнелия Нинова сподели, че на КСНС управляващите не са коментирали теми като контрабандата, влошаването в здравеопазването, неграмотността и образователната система, битовата престъпност. Което по думите й е пропуск.

Като най-голям проблем за въоръжените сили тя изведе недостига на кадри. "Абсолютно всички министри и директори на служби бяха единодушни - имат нужда от човешки ресурс и от увеличаване на заплатите на работещите в Министерство на отбраната и на МВР", коментира председателят на БСП. И сподели, че според нея правителството няма да се справи с тези проблеми.

"Въпреки обещанията да се увеличи съставът на МВР с 1000 души, а на Министерство на отбраната с 6000, Владислав Горанов ми каза, че до края на годината не се предвижда никаква промяна в бюджета. Нито актуализация за заплати, нито актуализация за увеличаване на състава на двете министерства", разказа Нинова.

Тя се зарече, че ще настоява кабинетът на Бойко Борисов да изпълни всички решения Консултативния съвет за национална сигурност. Лидерът на левицата разясни, че става дума за попълване на състава на МВР и МО, осигуряване на финанси за увеличаване на заплатите на тези хора и социалните им придобивки, както и разработване на план за българската отбранителна индустрия. По думите й всичко това ще бъде подлагано на парламентарен контрол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във