Банкеръ Daily

Общество и политика

Стефан Тафров е победител във вътрешните избори за кандидати на "Да, България" за евровота

Днес бяха обявени победителите от вътрешните електронни избори на движение „Да, България“, съобщи БНР. На тях бяха определени кандидатите на партията за евродепутати. Победител е Стефан Тафров, а резултатите бяха обявени от лидера на формацията Христо Иванов.

Сега обаче кандидатите на формацията трябва да се преборят за място в единната листа на обединението „Демократична България“, а след това ще има преговори за точното разпределение в листата.

За изкушените от политика първото място във вътрешните избори на „Да, България“ на Стефан Тафров не е изненада. От самото създаване на партията той е едно от знаковите ѝ лица, а в биографията му е записано, че е бивш посланик във Франция, Великобритания, Ирландия, Италия и Малта, бивш постоянен представител на страната в ООН, бил е и заместник-министър по външните работи в двете правителства на СДС и съветник по външната политика на президента Жельо Желев.

След него на вътрешните избори се нареждат журналистката, която живее в Лондон, Мария Спирова, Алина Добрева, анализатор в изследователския отдел на Европейския парламент, и бившият заместник-министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във