Банкеръ Daily

Общество и политика

Стефан Янев се срещна с посланика на Държавата Палестина

Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата Палестина Ахмад ал Мадбух.

В рамките на срещата бе обърнато внимание на добрите отношения и възможностите за задълбочаване на връзките между двете държави. Акцент бе поставен върху перспективата за ефективно прилагане на подписаните двустранни споразумения в сферите на образованието, земеделието и туризма. 

В хода на срещата бе отбелязано, че България продължава да следи развитието на ситуацията в Близкия Изток с повишено внимание и голяма загриженост. Подчертана бе необходимостта от деескалация на напрежението в региона, незабавно прекратяване на насилието и ефективно използване на дипломатическия инструментариум. В това отношение фокусът бе насочен към възможностите за разгръщане на потенциала на международните организации и на посредническата роля на държавите от региона.

Премиерът Стефан Янев препотвърди своята позиция, че военното решение "не е решение". Подчертано бе, че единственият начин за трайно и устойчиво разрешаване на конфликта в региона е чрез преговори.

Посланикът на Държавата Палестина Ахмад ал Мадбух обърна внимание на проблема, свързан с недостига на лекарства и на медицинско оборудване, като в тази връзка призова за подкрепа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във