Банкеръ Daily

Общество и политика

Стефан Янев отново увери, че машинният вот е сигурен

Служебният премиер Стефан Янев упражни правото си на глас, след което увери, че възможност за манипулация на изборите няма, а машинният вот е сигурен. "Нашият избор е значим и трябва да го правим съвсем осъзнато. Няколко пъти заявих, че правото ни на избор е във фундамента на българската демокрация. Призовавам българите да отидат до урните, защото това е избор за бъдещето на страната“, призова премиерът. 

Янев увери, че служебното правителство е подсигурило честни избори, а твърденията за манипулации с машините са спекулации. "Машинното гласуване е достатъчно сигурно и доказано. Електронният ключ, с който се зареждат програмите във всички устройства за гласуване, е притежание на държавата, на ЦИК. Няма никаква възможност допълнителни машини да бъдат използвани за вота",изтъкна министър-председдателят. А дори да да има нещо нередно, то ще бъде минимизирано при висока избирателна активност, счита той.

Премиерът изрази надежда след тези избори да има стабилно парламентарно мнозинство, което да състави редовно правителство, защото България има нужда от това.

Facebook logo
Бъдете с нас и във