Банкеръ Daily

Общество и политика

Стефан Янев и Херо Мустафа обсъдиха борбата с корупцията

Стефан Янев

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа, на която бяха обсъдени въпроси, свързани с текущата политическа ситуация и перспективите в това отношение.

Премиерът Янев акцентира върху приоритетите на служебния кабинет и възможностите за тяхното ефективно реализиране. По време на разговора министър-председателят и посланикът изразиха общо мнение, че борбата с корупцията в България е от основно значение.

Срещата между Янев и посланик Херо Мустафа е ярък знак за укрепването и развитието на българо-американските отношения, изтъкват от правителствената пресслужба.

Беше обърнато специално внимание на потенциала за активизиране на двустранното сътрудничество в областите от взаимен интерес, включително в сферата на икономиката с оглед перспективите за привличане на инвестиции и по-пълноценно взаимодействие на бизнеса. Разговорът засегна теми, свързани с енергийната диверсификация и подготовката за предстоящата регионална среща по Инициативата „Три морета“. 

Преди ден на организирана от Атлантическия клуб у нас дискусия за бъдещето на НАТО Херо Мустафа подчерта, че националната сигурност остава неразривно свързана с енергийната сигурност, изтъквайки значението на регионалните енергийни проекти и тяхното развитие. Тя открои и важността на инициативи като "Три морета", която САЩ подкрепят. Посланикът отново отбеляза като важна и темата за корупцията заради потенциал около инфраструктурните проекти и посочи важността на прозрачни практики за доставки и укрепване на управлението на държавните предприятия.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във