Банкеръ Daily

Общество и политика

Стефан Данаилов се страхува от инициативния комитет на Манолова

Актьорът и бивш министър на културата от времето на коалиционно правителство на БСП, ДПС и НДСВ Стефан Данаилов заяви, че подкрепя кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, но същевременно призна, че симпатизира и на Йорданка Фандъкова като градоначалник.

"Двете дами, които ще се явят на състезанието за кмет на София, ще ги гледам по особен начин. Това са интересни и умни жени. Симпатизирам на Йорданка Фандъкова. Тя обаче е доста уморена, рутината също пречи. Това са недостатъци", посочи Данаилов пред БиТиВи. Според него Манолова трябва да решава проблемите на столицата по свой начин. "Плаша се от екзалтираните жени. Малко се страхувам от нейния инициативен комитет. Това са едни млади хора, които са много остри и напрягащи. А тя е много склонна да приеме това и да продължи по техния начин. Така че я съветвам да укроти тона", допълни я той.

Бившият министър на културата отбеляза, че преди време е казал на Манолова, че тя не става за президент, а сега е уверен, че каквото и решение да вземе БСП, той е "за" нейната кандидатура. Легендата на киното все пак пожела да има повече женственост, мисъл и по-малко емоция в кампаниите на двете претендентки за кметския пост.

Данаилов се завръща на сцената само дни след инцидента, при който счупи тазобедрена става. Първото представление след претърпяната сериозна операция е тази вечер във Варна на постановката "Актрисата". "Като започнах да прохождам прилично си казах защо да спирам представленията. Адреналинът помага - усетя ли публиката, забравям за болката", каза актьорът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във