Банкеръ Daily

Общество и политика

Стефан Данаилов: Герджиков назначава хора, които не стават за нищо

Ако от БСП бяхме оказвали влияние, в Кърджали нямаше да стане това - да назначат човек на Герджиков за областен управител, човек, който за нищо не става. Това заяви Стефан Данаилов пред Нова телевизия.

От самото начало Корнелия Нинова заяви, че в служебния кабинет няма да участват членове на БСП,  макар че имаше желаещи за 3 кабинета”, обясни той. "Моите другари в страната да свикнат с мисълта, че трябва да се борят за победа, а не за това - кой напред кой назад в листите", коментира  Данаилов.

Той коментира и конкурентите на БСП на политическата сцена с думите: "Чудят се какво да измислят"." Щели сме да се махаме от ЕС. Никъде няма проблясък в нашата интонация, че напускаме ЕС и отиваме на изток при Китай и Русия. Това са съчинения. Радан Кънев се чуди какво да измисли, но няма да се спаси. Уплашени са от нас. Гледам и по-левите партии гледат за нещо да се захапят”, заяви Стефан Данаилов.

Той разкри, че лично е поканил Елена Йончева да напусне поста си в президентството и да се включи в изборите. "Елена Йончева я поканих да участва в инициативния комитет за генерал Радев. Тя го хареса, смяташе, че е много добър избор. Но като тръгна кампанията, имахме един разговор и ѝ предложих евентуално да се кандидатира при нас като депутат”, разказа Данаилов. „Тя тогава каза, че не е много склонна, но ще види. И така останаха нещата. В навечерието на реденето на водачите на листите, имах един разговор с Корнелия Нинова, която ми каза, че е говорила и поканила Елена Йончева”, заяви Данаилов. Йончева обаче решила да помисли още малко. Съгласила се на другия ден. "Много съм щастлив от това, че тя прие”, заяви Данаилов.

Той обясни и издигането в листите на Тома Томов. „Изненада ме, че му е предложено и че е приел. Много хубаво ми стана. Пожелавам му успех”, заяви Данаилов. Той коментира, че "освен доносниците, които са вредните, другите хора са вършили работа за България тогава".

Facebook logo
Бъдете с нас и във