Банкеръ Daily

Корнелия Нинова:

Статуквото беше засегнато и то спря началото на промяната

Вотът на недоверие мина математически, но мотивите бяха несъстоятелни, защото България е финансово стабилна, дългът намалява от 33 на 30 млрд., имаме икономически растеж от 4,1% въпреки всички кризи. Предвид всичко това да се иска вот на недоверие е несъстоятелно. Истинските причини бяха други. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова пред БТВ. 

Нинова посочи, че точно когато правителството е започнало да предлага решения за високите цени и доходите, то е било свалено.

"Македония беше изкуствена и преекспонирана тема, за да се отклони вниманието. Истинските причини за този вот на недоверие са пари и интереси. Статуквото беше засегнато и то спря началото на промяната", каза още   вицепремиерът и лидер на БСП.

"Мислех, че тази коалиция ще изкара по-дълго, защото имахме добро споразумение. Имахме съгласие по важни политики и вярвахме, че ще го направим. Въпреки това ние сме удовлетворени от свършеното от това правителство, макар и за този кратък период'', допълни Корнелия Нинова.

По думите ѝ след вота на недоверие, който тя определи като "шокираща безотговорност", сега ще последват хаос и липса на алтернатива.

"Ако до утре не бъде приет законът за ДОО, няма да има увеличение на пенсиите от 1-ви юли, за което съжалявам. Не може да обричаш цялата държавата, така че не съм оптимист за актуализацията на бюджета", заяви още Нинова.

Вицепремиерът напомни, че без работещ парламент, който да гласува и приема законите, служебният кабинет не може да направи нищо.

"Точно по тази причини сме против предсрочни избори'', заключи Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във