Банкеръ Daily

Общество и политика

Стартът на кампанията „Бъди войник” е отложен

Стартът на кампанията за набиране на военни „Бъди войник“ е официално отложен, съобщиха от Министерството на отбраната. Причината е ситуацията с коронавируса в страната.

За това, че стартът на кампанията ще бъде отложен, намекна преди десетина дни вицеадмирал Емил Ефтимов, който от вчера официално стана началник на отбраната и ще бъде произведен в адмирал. Тази година военните планираха да рекламират военната професия в 33 града. Но ситуацията с коронавируса отложи тези намерения.

В същото време излязоха и данните, че близо 330 хиляди лева е струвала първата кампания „Бъди войник“ на армията. Голяма част от разходите са от командировките на представителния гвардейски духов оркестър – около 156 хиляди лева.  Най-малко – 1238 лева са дали ВВС. Причината - малък брой техни представители са участвали в информационните борси в страната.

От Министерството на отбраната уточняват, че кампанията е проведена, без ангажиране на външни рекламни агенции, и се осъществява в социалните медии. По данни на военните кампанията е провокирала за едно място да се борят двама кандидати. За определени специалности има по петима кандидати за едно място.

На повече кандидати министерството се надява и след като окончателно през парламента минат и промените в закона за отбраната и въоръжените сили. Едно от предложенията е вдигане на 40 години на възрастовата граница за кандидатстване в армията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във