Банкеръ Daily

Общество и политика

Старши комисар Петър Тодоров е предложен за главен секретар на МВР

Дни преди края на мандата си службеното правителство предлага на президента Румен Радев да назначи за нов главен секретар на Министерството на вътрешните работи старши комисар Петър Тодоров.

Припомняме, че той зае поста още през май, когато бе повишен, след акция на "Вътрешна сигурност" в началото на мандата на служебния кабинет, която реално нанесе тежък удар върху дирекцията. Тогава бяха арестувани началникът на трето РПУ Самуил Хаджиев и полицаят Атанас Качаков. Двамата са заподозрени в опит за кражба на няколкостотин килограма марихуана и отвличане.  

След това вътрешният министър Бойко Рашков реши, че ръководството в Пловдив ще бъде сменено. Случилото се е удар срещу авторитета на МВР, удар, който се отразява на всички служители, които работят и в Пловдив, подчерта Рашков. Той изтъкна обаче, че е проведена добра оперативно-издирвателна дейност от страна на дирекция "Вътрешна сигурност", която знаем е на подчинение на вътрешния министър.

Тогава началникът на МВР-Пловдив Йордан Рогачев се скри, като  първо заяви, че е в болница, а след това излезе в бащинство. Така Тодоров известно време ръководи пловдивската полиция, но без да е формално нейн началник. Той е завършил висшето военно училище "Васил Левски" и е бил на различни постове в системата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във