Банкеръ Daily

Общество и политика

Станислав Недков-Стъки е на разпит в полицията

Председателят на ММА федерацията - Станислав Недков-Стъки, е извикан на разпит в полицията.

Председателят на ММА федерацията - Станислав Недков-Стъки, е извикан на разпит в полицията. Причината е скандалът от миналия петък, когато недоволни спортисти влязоха в ресорното ведомство, за да поискат среща с министър Андрей Кузманов.

Шефът на федерацията Станислав Недков - Стъки  настояваше  да се срещне с министъра на спорта без да се се уговорили предварително, затова  е подаден сигнал до 112. Причината за недоволството на спортистите бе обвинение в злоупотреби. 

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев ги разгневи като заяви, че е изкарал един час в Министерството на спорта и разбрал защо ММА бойците се занимават с политика - защото печелят повече от нея, отколкото от спорт. 

На 16 юни  Кутев обяви, че чрез Министерството на спорта са раздадени непрозрачно около 5 млн. лева. Служебният министър на спорта Андрей Кузманов пък съобщи, че през последните години конкурси в спортното министерство по програми за изпълнение на младежки дейности, превенция на хазарта и превенция на наркотични зависимости, са провеждани без външни оценители и без критерии за участие.

"Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той управлява, е получила над 1 млн. лева.  Тези 220 хил. лв., за които говори той, са само по програмата за превенция на зависимостите. Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хил. лв., получавани са средства и по други програми", обяви Кутев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във