Банкеръ Daily

Общество и политика

Станислав Балабанов обвини Петков в опит за купуване на депутати

Станислав Балабанов от "Има такъв народ" обвини премиера Кирил Петков в опити за купуване на депутати, след като той заяви, че разчита на народни представители от формацията на Слави Трифонов, за да продължи управлението на ръководеното от него правителство.

"Всъщност в момента ще се опитат да направят всичко възможно да купуват депутати, не само от нас, предполагам, че ще пробват и от други политически формации от опозицията, само и само да запазят уродливото си лице, за съжаление, което най-после лъсна, по отношение на колектива и парламентарната група. Аз съм сигурен, че ние сме отбор и ще продължим да бъдем такъм отбор, защото силата е в истината", заяви той.

На пресконференция на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви:

"На нас не ни трябват всички. Тази коалиция ѝ трябват още 12 депутата да я подкрепят, но се надяваме, че има хора в ИТН, които тръгнаха да променят България със същите цели, които ние тръгнахме, и се надяваме, че 12 поне от тях, надяваме се на 15, които могат да последват същия този принцип и не могат да се съгласят да се дадат на същите строителни фирми без контрол и без реформа в КПКОНПИ".

"Идва ти да се гръмнеш! Как допуснахме Кирил Петков да стане премиер", избухна в ефира на БТВ лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. 

"Премиерът само лъже", каза на няколко пъти той.

Думите на Йорданов дойдоха, след като премиерът Кирил Петков обяви, също по БТВ, че ИТН са влезли във властта, за да вземат едни пари.

По-рано пък лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов заяви, че оттегля министрите на ИТН от коалицията.

"Бях на срещата, когато Асен Василев каза на Караджов - плащай от твоя бюджет, аз ще ти ги върна на актуализацията", каза още Тошко Йорданов.

"Тези от ПП, които реват за корупция, осем месеца не направиха нищо", твърди Тошко Йорданов.

"Какво направиха за осем месеца? Арестуваха Бойко Борисов за една вечер и го направиха герой", продължи той.

"Да можеш да посочиш някого и да го вкараш в затвора, това им е представата за справедливост", каза Тошко Йорданов, визирайки скандалната чернова на проектозакон "Магнитски".

"През цялото време заедно с Весела Чернева се опитват да заобиколят коалиционно споразумение и да вдигне ветото пред Северна Македония, без те да се изпълнили нищо", добави той. И допълни, че във външно министерство има паметни записки на чужди дипломати с предложения от Кирил Петков как въпросът с ветото може да бъде вкаран в паралелен процес. "Това е национално предателство", посочи Йорданов.

"Асен Василев се оказа слаб финансов министър, но държавата няма пари. Дърпа от енергетиката, за да се разплаща", категоричен е Йорданов.

"Как обвиняваш някой, че прави далавери, след като решението е твое", попита реторично той по повод обвинението на Кирил Петков, че от парите за пътища Караджов искал да облагодетелства фирми.

"Къде са парите в държавата, как за 9 дена се изхарчиха 9 млрд. лв", попита за пореден път той.

"Ако пък има пари, защо да не се разплатят парите с пътните фирми и да не се достроят пътищата. Защо не хванаха тези корумпирани хора, за които говорят", допълни Тошко Йорданов.

"Кой си е позволил да назначава жените си по министерствата. Това не е Гроздан Караджов, как е възможно това!", възмути се депутатът от ИТН.

"Интересно е как Петков ще намери 12 предатели в друга група", допълни той. "Та това е Татяна Дончева в панталон", добави Йорданов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във