Банкеръ Daily

Общество и политика

Станишев се изживява като боксьор, смята Борисов

Сергей Станишев вече се изявява като боксьор. Снощи за първи път гледах клипове на БСП – голям срам, голям смях. Някакви боксьорчета си бият крошета. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Не съм си и представял, че някога ще стана свидетел на такъв срам и падение на левицата, коментира бившият премиер. Според него управляващите са се превърнали в заложници на "Атака" и било безспорно, че това е новата Тройна коалиция.

Виждате в какъв синхрон действат във всички. Това за всички е ясно и не знам как БСП и ДПС казват на своите симпатизанти, че са с „Атака”. Не знам и какво „Атака” обяснява, че е с ДПС", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него сегашният парламент е загубил всякакъв смисъл от съществуването си. Повод за изказването му стана сформираната днес в Народното събрание временна анкетна комисия, която ще проучва дейността на електроразпределителните дружества и концесионерите за добив на природни богатства, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и с лица, свързани с политически партии. Повод за предложението на националистите и социалистите е срещата на президента Росен Плевнелиев с изпълнителния директор на австрийската компания EVN Щефан Шишковиц по време на посещението на държавния глава в Австрия в края на март.

"Какво по-естествено има от това Плевнелиев да се срещне с австрийска компания – нали всеки инвеститор, всяка голяма компания, като дойдат, искат да се видят с първите мъже или жени в държавата. Особено, когато има такава тежка политическа конфромнтация и нестабилност. Така че е нормално и Орешарски, и президентът, и аз, и всеки, който по някакъв начин има отношение към привличане на инвеститори, да се среща с големите инвеститори. Евтиният пиар, евтината предизборна кампания, БСП и тази пародия, която превърнаха днешните управници в нея”, коментира Борисов.

Той предупреди, че управляващите се подготвят да загубят арбиртажното дело в Париж за АЕЦ "Белене". Според него това е най-големият проблем за държавата – става въпрос за около 1.8 млрд. евро, които ще дойдат от джоба на всички българи. Лидерът на ГЕРБ заподозря управляващите, че умишлено водят делото към загуба. В същото време една година Станишев не подписва договора за изграждането на АЕЦ "Белене", защото ако това се случи, дело няма да има.

Борисов отправи критики към Русия, която продавала на "братска" България най-скъпия газ в Европа. Според него затова трябва да се създаде европейски енергиен съюз. "Винаги съм твърдял, че имаме огромни газови находища, като например това около Червен бряг. Той увери още, че ГЕРБ е за строителството на газопровода "Южен поток", но при спазването на европейското законодателство и допълни какво всъщност представлява то. „Това е възможността и български газ да тече по тръбите на „Южен поток”, посочи лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали цената на тока ще се повиши, Борисов отговори с виц. „Попитали радио „Ереван” ще има ли режим на тока и те отговорили, че режим ще има, но ток няма да има”. Няма как по-ясно да отговоря на този въпрос, посочи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във